Adlibris

Föra över e-boken från dator till Letto Frontlight

Uppdaterad

Det går självklart bra men de olika e-boksformaten har olika tillvägagångssätt.


Epub/PDF - vattenmärkt


Om e-boken är av formatet Epub/PDF - vattenmärkt, (vilket innebär att filen utrustats med ett socialt kopieringsskydd) går det bra att enkelt föra över e-boken direkt från "Hämtade filer" på datorn till din Letto Frontlight.


Gör så här:

 1. På datorn: Gå till www.adlibris.com via webbläsaren, logga in på ditt konto och gå till ”Digitalt bibliotek”. Här visas de digitala böckerna som du har köpt i ditt kundkonto.
 2. Klicka på "Ladda ned" för att starta nedladdningen av boken. Välj att spara filen om frågan dyker upp. Filen sparas annars automatiskt i mappen ”Hämtade filer/Downloads”.
 3. Anslut din Letto Frontlight till datorn via den medföljande Micro USB-kabeln.
 4. På Letto Frontlight: Svara Ja på frågan ”Vill du ha möjlighet att lägga till och ta bort filer?” som dyker upp på Letto Frontlights skärm.
 5. På datorn: Gå till Den här datorn, via Startmenyn (Windows), alternativt öppna Finder (Mac).
 6. Klicka och dra över e-boken/e-singeln från mappen på datorn till Letto Frontlight.
 7. ELLER: Högerklicka på boken i mappen på datorn och välj ”Kopiera” > Klicka på Letto Frontlight i vänstra kolumnen och välj ”Klistra in”.

Epub/PDF - Adobe DRM


Om e-boken är av formatet Epub/PDF - Adobe DRM (vilket innebär att filen utrustats med Adobes tekniska kopieringsskydd Adobe DRM) måste du ha ett program som heter Adobe Digital Editions, du behöver också skapa ett Adobe ID som du auktoriserar Adobe Digital Editions och Letto Frontlight mot.


Du behöver endast auktorisera Adobe Digital Editions och din Letto Frontlight första gången, dessa steg kan du hoppa över nästa gång du ska ladda ned en bok.


Gör så här:


 1. På datorn: Ladda ned Adobe Digital Editions.
 2. Auktorisera Adobe Digital Editions mot ett Adobe-ID: Starta Adobe Digital Editions, gå till ”Library” -> klicka på "Help" uppe i menyraden -> ”Authorize computer..”. Om du redan har ett ID anger du det här (mejladress & lösenord), annars kan du först skapa ett nytt genom att klicka på "Create an Adobe ID", klicka sedan på ”Authorize”.
 3. Ladda ner boken från hemsidan, filen du laddar ner är en urllink.acsm-fil.
 4. Lägg till boken i Adobe Digital Editions-biblioteket : Klicka på ”File” uppe i menyraden -> Välj ”Add to library”, ett litet fönster öppnas.
 5. I det mindre fönstret: Ändra ”Ebooks” till ”Adobe Content Server Message” längst ned till höger, ovanför knappen ”Öppna” (på en Mac kan det istället stå ASCM). Här visas dina nedladdade Adobe DRM:ade böcker. Markera den nyaste filen och klicka på ”Open”. Boken läggs till i ditt bibliotek och du hittar den under "All items".
 6. Anslut din Letto Frontlight med den medföljande USB-kabeln, den dyker upp i programmet i den vänstra kolumnen. Klicka på Letto en gång så att den markeras -> Klicka på kugghjulen snett ovanför ”Letto” och klicka sedan på ”Authorize device”. Klicka sedan på ”Authorize” i fönstret som öppnas.
 7. Gå till ”All items” i vänsterkolumnen i Adobe Digital Editions > Högerklicka på boken och välj ”Copy to computer device” > Välj Letto. ELLER: Klicka och dra över e-boken/e-singeln från ”All items” till läsplattan, släpp när du ser det gröna plustecknet.


Tänk på: Se till att koppla från Letto Frontlight på ett säkert sätt innan du avlägsnar kabeln, du kan t.ex. högerklicka på Letto i den vänstra kolumnen i fönstret och välja ”Mata ut”.